Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονου

Σήμερα μαγειρεύουμε κολοκυθάκια πράσινα γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονου . Μια νόστιμη συνταγή που θυμίζει σίγουρα μαμά!! 



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

Υλικά για τη γέμιση


  • 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα ( προτιμήστε τα μεγάλα, ώστε να χωράει άνετα η γέμιση )
  • 1/2 του κιλού κιμά ανάμεικτο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό ότι έχετε
  • 1 κουταλάκι της σούπας ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ( ελληνικού ) ρύζι σουπέ ή καρολίνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100γρ ντοματάκια
  • 1 φλιτσάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Υλικά για το αυγολέμονο


  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής


  • Αρχικά καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με τον αποφλοιωτή ή εάν δεν έχουμε με ένα μαχαίρι. Έπειτα κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και τα καθαρίζουμε εσωτερικά με ένα κουταλάκι μικρό. ( Εικόνα 2 ). Το μείγμα εάν θέλουμε το κρατάμε για να κάνουμε σούπα από κολοκύθια.  
  • Ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και ανακατευτούν οι γεύσεις. 
  • Μόλις έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που έχουμε καθαρίσει με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. (εικόνα 3 )
  • Ρίχνουμε  λίγο λάδι περιμετρικά από τα κολοκυθάκια και μισό ποτήρι νερό.
  • Tip: κάνουμε λίγες τρύπες στα κολοκυθάκια ώστε να μαλακώσουν πιο γρήγορα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία
  • Μόλις περάσουν τα 20-25 λεπτά ελέγχουμε τα κολοκυθάκια μας εάν έχουν μαλακώσει και εάν χρειάζονται και άλλο νερό. Εάν είναι ακόμη σκληρά ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. ( εικόνα 4 )
  • Για το αυγολέμονο χτυπάμε δύο αυγά με το σύρμα ή το μιξεράκι χειρός ώστε να κάνουν αφρό.
  • Στύβουμε και το λεμόνι και το ρίχνουμε στα αυγά. 
  • Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο από το ζωμό από τα κολοκυθάκια ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε. 
  • Περιχύνουμε το αυγολέμονο στη κατσαρόλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. ( εικόνα 5 )
  • Έπειτα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία









Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML