Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Muffins με μους σοκολάτας και μόκας

Τα muffins αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για το καφέ πόσο μάλλον αυτά τα muffins που περιέχουν και καφέ!! Είναι πολύ νόστιμα ακόμη και γι' αυτούς που δεν τους αρέσει η γεύση του καφέ στο γλυκό τους καθώς είναι πολύ διακριτική. 



Τη συνταγή την είχε παρουσιάσει ο Άκης Πετρετζίκης στο Πρωινό μου ( link: Άκης Πετρετζίκης ). Η παρακάτω συνταγή είναι ελαφρώς παραλλαγμένη.

Υλικά 

200 γρ. αλεύρι 
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό 

130 γρ. γιαούρτι ( εγώ έβαλα γάλα φρέσκο )
1 κ.σ. καφέ στιγμής ή μια κούπα εσπρέσο
70 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1/2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σταγόνες ή τριμμένη
1 πρέζα αλάτι.

Το μείγμα αντιστοιχεί σε 9-10 muffins

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό και το χτυπάμε λίγο ακόμα.

Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπόλ το γιαούρτι με το καφέ ώστε να γίνει ένα και ύστερα βάζουμε τη τριμμένη κουβερτούρα και ξανά ανακατεύουμε. 
Έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. 
Το αλεύρι το ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι  σε άλλο σκεύος μαζί με τη σόδα και το μπείκιν πάουντερ. 

Μετά το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας και ξανά ανακατεύουμε. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC. 

Παίρνουμε ένα ταψί για muffins, βάζουμε τα χαρτάκια για muffins και μοιράζουμε το μείγμα μας σχεδόν μέχρι πάνω. 

Εάν έχετε σκεύος για muffin από σιλικόνη δε χρειάζεται να βάλετε και χαρτάκια

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς κελσίου.
Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!  




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML