Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Cheese cake

Πολυαγαπημένο Cheese cake

Ένα νόστιμο γλυκό που κατά την εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου χρησιμοποιούμε μπισκότα Digestive για το σχηματισμό της βάσης η οποία δε θέλει ψήσιμο!! Τι ποιο εύκολο λοιπόν από το να έχουμε όλα τα υλικά να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συνταγής και μετά από λίγες ώρες ένα νοστιμότατο γλυκό μας περιμένει στο ψυγείο μας να το απολαύσουμε!!


Υλικά

Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο          

Για την κρέμα:          
600 γρ. κρέμα τυρι
60 γρ. ζάχαρη άχνη200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή φράουλα 

 Εκτέλεση

Για την βάση
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα ώστε να θρυμματιστούν προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Βάζουμε το μείγμα του μπισκότου μέσα σε ένα σκεύος για τάρτες διαμέτρου 20εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Εάν θέλουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά μπορούμε όμως να παραλείψουμε αυτή τη διαδικασία καθώς σκληραίνει τη βάση μας και έπειτα δεν κόβετε εύκολα. Εάν το ψήσουμε αφήνουμε να κρυώσει. (εικόνες  1-4 )

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ γιατί θα μας χαλάσει το μείγμα. Μπορούμε εάν θέλουμε να το βάλουμε και στο μίξερ για μεγαλύτερη ευκολία. Γεμίζουμε τη φόρμα μας πάνω από τη βάση τη κρέμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια  του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα ( εικόνα 6 ).
          




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML