Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μοσχαράκι στη λαδόκολλα

Έρχονται Χριστούγεννα!!! Και πολύ χαίρομαι γιαυτό!! Επειδή κάθε χρόνο όλοι σκέφτονται τι να μαγειρέψουν αυτές τις γιορτινές ημέρες, η πρότασή του Miam είναι πεντανόστιμο  



Μοσχαράκι στη λαδόκολλα με πιπεριές



Αυτή τη συνταγή είμαι σίγουρη ότι αν θα την κάνετε θα τη λατρέψετε!! Είναι εύκολη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε όλα τα υλικά στη λαδόκολλα να την κλείσουμε καλά και να την ψήσουμε στο φούρνο για περίπου 4 ώρες!! Τι θα χρειαστούμε:



Υλικά:

1500 γραμμάρια μοσχαράκι σε κομματάκια ( προτιμώ ποντίκι καθώς είναι ιδανικό για φαγητά φούρνου )
1,5 κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 πιπεριές κόκκινες μεγάλες
2 πιπεριές κίτρινες μεγάλες
3 ντομάτες σε ροδέλες
1 κουταλιά μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1/2 κουτ. σούπας κανέλα
1/2 φλ ελαιόλαδο τόσο ώστε να κολλήσουν όλα τα υλικά στο κρέας
400 γρ τυρί πεκορίνο
αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
2-3 ποτήρια νερό για το ταψί

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομματάκια κρέατος και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού. ( εικόνα 1-2)
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές μας  ( εικόνα 3 )

Κόβουμε 3 φύλλα αλουμινόχαρτου και τα τοποθετούμε στο πάγκο μας όπως φαίνεται στην ( εικόνα 4). Μετά από πάνω τοποθετούμε ίσης διάστασης σε μήκος λαδόκολλα και όπως βλέπουμε στην εικόνα 5 θα χρειαστούμε δύο φύλλα.
Αμέσως μετά βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας το το κρέας προσθέτουμε εάν έχουμε ενδοιασμούς αλάτι και πιπέρι και από πάνω ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το κασέρι.
Τώρα κλείνουμε πρώτα τη λαδόκολλα και έπειτα το αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην παίρνει αέρα το κρέας από πουθενά. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο φύλλο αλουμινόχαρτου για να είμαστε σίγουροι ότι έχει κλείσει καλά από όλες τις μεριές. 

Το πακετάκι σας θα πρέπει να μοιάζει με αυτό της εικόνας 7.
Επόμενο βήμα είναι να το τοποθετήσουμε σε ένα ταψάκι. Στο ταψί προσθέστε νερό. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα ή στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς κελσίου για 4 ώρες.

Tip: Εάν περιμένετε κόσμο μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό από τη προηγούμενη και να το βάλετε ξανά στο φούρνο όταν έρθουν οι καλεσμένοι σας για περίπου 30 λεπτά θα είναι σαν να το έχετε κάνει εκείνη την ώρα!!

Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλλίδη 





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML