Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα Μήλου

Τάρτα Μήλου 

Η συνταγή είναι ένας συνδυασμός της κλασσικής γαλλικής συνταγής για παρασκευή τάρτας μήλου και της συνταγής της Julia Child. Η παρασκευή του γλυκού είναι εύκολη και γρήγορη και πεντανόστιμη !! 



Υλικά:

Για τη ζύμη τάρτας:
Ταρτιέρα 24 εκ.
100γρ βούτυρο ή βιτάμ
150 γραμμάρια αλεύρι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. σούπας αλάτι
1κουτ σούπας νερό
1/2 κουτ. γλυκού μπείκιν

Για τη γέμιση μήλου:
5 μήλα κόκκινα κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρο
50γρ βούτυρο κρύο ανάλατο
80 γρ ζάχαρη μαύρη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

Για τη παρασκευή της τάρτας:
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ. 
Προσθέτουμε την άχνη , μπέικιν και το αλάτι, και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ μέχρι να δέσουν. Μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί και τη βάζουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά. 
Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγουμε σε μια ταρτιέρα 24 εκ και τη ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου .
Πριν τη βάλουμε στο φούρνο κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες σε όλη τη ζύμη καθώς επίσης βάζουμε και την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος όπως φαίνεται στη φωτογραφία 2-3. Έπειτα τοποθετούμε όσπρια ώστε να μη φουσκώσει η ζύμη μας.



Για την παρασκευή της γέμισης:
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κομμένα μήλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 περίπου λεπτά ( εικόνα 4 )
Στο ίδιο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη τη κανέλα και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν σε υψηλή θερμοκρασία. ( εικόνα 5 ).
Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα μήλα αρχίζουμε και τα πατάμε με ένα πιρούνι για να πολτοποιηθούν ή με ένα μιξερ χειρός. Μόλις έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα απλώνουμε το μείγμα μας στη ζύμη τάρτας που έχει ψηθεί και έχει ήδη κρυώσει. ( εικόνα 6 )
Απλώνουμε τα κομμένα μήλα που έχουμε κρατήσει σε σχήμα μισοφέγγαρου όπως φαίνεται στην εικόνα 7 και 8 επάνω από το μείγμα μας.
Εάν μας έχει περισσέψει λίγο από το μείγμα μήλου το αλείφουμε με ένα πινέλο σιλικόνης πάνω από τα κρύα μήλα.  ( εικόνα 9 )

Η τάρτα μας είναι έτοιμη να ψηθεί στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και σερβίρουμε.








Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML