Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κέικ Μπαρμπέ με Ελαιόλαδο

Κέικ Μπαρμπέ


Το κέικ είναι ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα μας γλυκά, συνοδεύουν τον πρωινό μας καφέ , τον απογευματινό μας αλλά και είναι η εύκολη λύση όταν περιμένουμε καλεσμένους και δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε γλυκό για να τους κεράσουμε. Το συγκεκριμένο κέικ μπαρμπέ έχει ξύσμα λεμονιού για να δώσει μια πιο εξωτική γεύση!



Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα παρακάτω:


4-5 αυγά
500 γρ φαρίνα ( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμός από 1,5 λεμόνι
1,5 κούπα γάλα
4-5 κουταλιές σούπας κακάο

Εκτέλεση

 Η διαδικασία είναι εύκολη και προσθέτουμε τα υλικά όπως εμφανίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

  1.  Χτυπάμε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη
  2. Προσθέτουμε ένα ένα το αβγά, 
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
  4. Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι για να μη πιτσιλίσει σε όλη την κουζίνα και ανακατεύουμε
  5. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας,  
  6. Μόλις γίνει ένα ενιαίο μείγμα παίρνουμε ένα άλλο μπολάκι και βάζουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, προσθέτουμε και από το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε. Η προσθήκη μείγματος στο κακάο θα πρέπει να είναι τόση ώστε το τελικό αποτέλεσμα μετά το ανακάτεμα να έχει τη μορφή μιας πηκτής  σοκολατένιας κρέμα
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ 
  8. Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα και μετά προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα
  9. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα 
  10. Ανακατεύουμε ώστε να κάνει διάφορα σχήματα το σοκολατένιο μείγμα
  11. Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς Κελσίου για 45' λεπτά 
  12. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML