Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά

Τούρτα Ριγκατόνι με Κιμά


Ένα υπέροχο εύκολο φαγητό, το οποίο θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:


1 κουτ. σούπας λάδι
500γρ κιμά 
500 γρ ζυμαρικά ριγκατόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 φλυτζάνι ψηλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια 
1/2 κουτί πολτό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
2 φλυτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον κιμά ( εικόνα 1 και 2)
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς ( εικόνα 3 ). 
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά κόκκινο πιπέρι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ζάχαρη και ντοματάκια. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά 20 λεπτά. ( εικόνα 4 )
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι ελαφρώς μαγειρεμένα. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Λαδώστε ένα ταψί στρογγυλό μεγάλο. Καλύψτε τον πάτο με ένα λεπτό στρώμα της σάλτσας και τοποθετήστε τα ριγκατόνι κάθετα στο ταψί. ( εικόνα 2 -3)
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια. Πασπαλίζετε την κορυφή ομοιόμορφα με το τυρί μοτσαρέλα, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα.
Ψήστε περίπου 30 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Η συνταγή είναι μια ιδέα από το site sintagespareas αρκετά διαφοροποιημένη σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις

Καλή σας όρεξη !!






Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML