Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταγή ζαχαρόπαστας

Συνταγή ζαχαρόπαστας 

Υλικά για τη συνταγή ζαχαρόπαστας

    συνταγη ζαχαροπαστας υλικα
  • 1 kg καλής ποιότητας ζάχαρη άχνη 

  • 20 gr ζελατίνη σε σκόνη 
  • 1 1/2 κ.γ. βρώσιμη γλυκερίνη (θα τη βρείτε σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής ή στο διαδίκτυο)
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/2 κούπας γλυκόζη
  • 2-3 βανίλιες σε σκόνη 

Εκτέλεση

  • Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

συνταγη ζαχαροπαστας ζελατινη

  • Προσθέστε τη γλυκόζη και βάλτε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

συνταγη ζαχαροπαστας γλυκοζη

  • Μόλις διαλυθεί η γλυκόζη ( το μείγμα θα γίνει σαν σιρόπι αλλά δεν θα πρέπει να βράσει), προσθέστε τη γλυκερίνη και κατεβάστε αμέσως από τη φωτιά.

συνταγη ζαχαροπαστας γλυκερινη

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα 2/3 της ζάχαρης άχνης και προσθέστε τις βανίλιες. Κάντε μια λακκούβα στη μέση της άχνης και ρίξτε μέσα το ζεστό μείγμα.
συνταγη ζαχαροπαστας ζαχαρη αχνησυνταγη ζαχαροπαστας 1
  • Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

συνταγη ζαχαροπαστας 2

  • Συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη.

συνταγη ζαχαροπαστας 4

  • Προσθέτετε σταδιακά ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το κουτάλι.

συνταγη ζαχαροπαστας 5

  • Όταν πλέον δεν μπορείτε να συνεχίσετε το ανακάτεμα με το κουτάλι, αρχίζετε να ζυμώνετε την πάστα με τα χέρια. Συνεχίζετε να προσθέτετε ζάχαρη άχνη μέχρις ότου η ζαχαρόπαστα δεν θα κολλάει πλέον στα χέρια σας. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ζελατίνη σε φύλλα και όχι σε σκόνη, θα χρειαστείτε περισσότερη ζάχαρη άχνη από αυτή που σας προτείναμε στην αρχή της συνταγής.συνταγη ζαχαροπαστας 7
  • Τυλίξτε αμέσως τη ζαχαρόπαστα σε μεμβράνη για να μη ξεραθεί.

Χρήσιμες συμβουλές ( Tips)

  • Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη ζαχαρόπαστα, ρίξτε στον πάγκο λίγο κορν φλάουερ για να την ξαναζυμώσετε και για να την ανοίξετε σε φύλλο (αν έχει σκληρύνει υπερβολικά μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων στη χαμηλή θερμοκρασία για 15 δευτερόλεπτα). 
  • Μη χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη άχνη, αυτή θα ενσωματωθεί στη ζαχαρόπαστα και έτσι η τελευταία θα σκληρύνει και θα χάσει την ελαστικότητά της. Αντίθετα το κορν φλάουρ και δεν θα αφήσει τη ζαχαρόπαστα να κολλήσει στον πάγκο ή στον πλάστη, και θα της δώσει μια βελούδινη υφή.
  • Αν θέλετε να χρωματίσετε τη ζαχαρόπαστα χρησιμοποιήστε χρώματα ζαχαροπλαστικής 

συνταγη ζαχαροπαστας κορν φλαουρ
Τη συνταγή βρήκα στο site http://genethlia.gr/syntagh-zaxaropastas/



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML