Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού


 Υλικά

Για τη ζύμη θα χρειαστούμε

150 γρ. βούτυρο
100γρ. ζάχαρη ( εάν έχετε και μάυρη ζάχαρη ακόμη καλύτερα )
250 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε

4 αυγά

200 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
30 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη (αν γίνει πολύ σκληρό το μείγμα μας ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό).


3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.


4. Μετά το μισάωρο τη βάζουμε ένα ταψί για τάρτα το μεσαίο προς μεγάλο χωρίς να το έχουμε βουτυρώσει και το απλώνουμε ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια. ( Εγώ χρησιμοποιώ τα ταψάκια που ξεχωρίζει ο πάτος από το στεφάνι για να βγαίνει εύκολα η τάρτα από το σκεύος )


5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα .


6. Μέχρι να ψηθεί η ζύμη βάζουμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το μπείκιν πάουντερ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.


7. Με το που ψηθεί η ζύμη απλώστε της τη γέμιση ομοιόμορφα και ψήστε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει λίγο.


8. Βγάλτε από τον φούρνο το ταψί, αφήστε το να κρυώσει και  πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ( tip για να μην υγροποιηθεί η άχνη πρέπει το γλυκό μας να έχει κρυώσει αρκετά ) .

Πηγή: http://www.queen.gr 



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML