Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες σε σακούλα


Μπουτάκια  κοτόπουλου με πατάτες σε σακούλα


Πήγα προχθές στο σούπερ μάρκετ και είδα αυτές τις  σακούλες ψησίματος κρεάτων και πουλερικών...αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα της μαμάς να κάνει κοτόπουλο ολόκληρο στο φούρνο. Χμμμ πολύ ωραία ιδέα σκέφτηκα για τα κοτομπουτάκια στο ψυγείο...

Το αποτέλεσμα που θα έχετε ψήνοντας κοτόπουλο ή κρέας σε σακούλα είναι να κρατήσει το κρέας όλα του τα υγρά και να γίνει μαλακό σα λουκούμι... απλά ΤΕΛΕΙΟ !! 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

6 μπουτάκια κοπανάκια κοτόπουλου ή και στήθος 
4-5 πατάτες όχι πολύ μεγάλες
2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν ή και την απλή
1,5 κ.σ. πάπρικα2 κ.σ. μέλι
2 κ.σούπας. ρίγανη
½ φλ. ελαιόλαδοαλάτι – πιπέρι


 Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μαρινάδα  
2. Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε ελαφρώς και το βουτάμε στη μαρινάδα. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές ώστε να απλωθεί η μαρινάδα καλά πάνω στο κοτόπουλο και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 15′-20′.
3. Μέχρι να βγεί το κοτόπουλο από το ψηγείο κόβουμε τις πατάτες σε μισοφέγγαρο. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο.
4. Αλευρώνουμε τα τοιχώματα της σακούλας (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.
4. Στο μπολ με τη μαρινάδα βάζουμε τώρα τις πατάτες, ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά με τη μαρινάδα μόλις έχουν πάρει όλη τη μαρινάδα οι πατάτες τις βάζουμε και αυτές μέσα στη σακούλα. 
5. Κλείνουμε τη σακούλα, την τοποθετούμε σε κάποιο σκεύος (καλύτερα πυρέξ) και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C ( ποτέ πάνω από 200 °C).
6. Θα χρειαστεί περίπου 2 ώρες για να ψηθεί καλά το κρέας. Θα πρέπει σχεδόν να φεύγει από το κόκκαλο. Αν δεν έχει κοκκινίσει στις 2 ώρες μπορείτε να σκίσετε τη σακούλα και να το αφήσετε 10′ ακόμα.


Δοκιμάστε το είναι απλά τέλειο !!!



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML