Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπα σελινόριζας με κόκκινη κολοκύθα



Σούπα σελινόριζας με κόκκινη κολοκύθα



Υλικά για 4 άτομα 

220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγο τσίλι
750 ml γάλα 
250 ml κρέμα γάλακτος 
1 σελινόριζα, περίπου 500 γρ., καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη γλυκιά 
1 κύβο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 
1 κ.γ τζιντζερ


 Εκτέλεση 

Σούπα: 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς (χωρίς να ροδίσουμε) το κρεμμύδι. 



Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. ( εικόνα 1-2 )
Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας και την κολοκύθα αφού την έχουμε καθαρίσει και την έχουμε κόψει σε κυβάκια και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. 
( εικόνες 3 -4 ). 
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το τσίλι και το μοσχοκάρυδο.

Κατόπιν περνάμε τη σούπα από το multi ή από τον μύλο λαχανικών. ( Εικόνα 5 ). 
Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να δέσει. 


Καλή σας όρεξη!!! miam!!!


Tips: Καθάρισμα σελινόριζας

Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε γύρω γύρω την εξωτερική φλούδα της σελινόριζας. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις την καθαρίσουμε, ειδάλλως θα μαυρίσει.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Social Icons

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML